​​​​​​​Illustratie, concept en grafisch design

Meika Music

Analoog (pen en inkt), Procreate, Adobe Photoshop, Adobe InDesign en After Effects

2022

Album identity
Meika music

Meika is een Nederlandse band onder leiding van zangeres en componist Emmie te Pas. De band staat bekend om haar mix van soul grooves en jazzimprovisatie. Voor het album Shimmer was er een artistieke en surrealistisch look-and-feel gewenst.

Met de albumcover illustratie is ook de identiteit voor het grafische ontwerp voor de Cd-omslag en binnenwerk en de LP ontstaan. Ondersteund door aanvullende covers voor single releases.

Wavering light

Single covers

Het beeld van ‘Shimmer’ laat zien wanneer het licht niet meer schijnt (donkere cirkel) en het vuurtje dooft. Het gedoofde vuurtje is te zien tussen de golven van het ‘doek’. Het gedoofde vuur, het licht zal zich herpakken als ‘strong and wild and fierce’. 

 

“So when the sun is gone away”

No soft and wavering light for you to see
But strong and wild and fierce
It’ll set you free

De donkere cirkel bij de cover van Shimmer, staat voor een gedoofd licht (met als metafoor de zon). Binnen het doek is een gedoofd vuurtje te zien wat zich ontwikkelt in een sterk en krachtig beeld dat het donkere overtreft.

Grafisch ontwerp

Het ontwerp voor de cd en LP

In het voorjaar van 2023 komt Shimmer uit. De eerste singles zijn al te horen op de streamingsdiensten. Het album wordt uitgebracht op cd en LP.

Spotify canvas