Street Museum
In de periode tussen november 2020 en januari 2021 hebben mijn team en ik gewerkt aan een studio opdracht via Communicatie en multimedia Design. Deze opdracht vroeg om een onbevooroordeeld platform dat gebruikers in staat zou stellen een ander perspectief op de geschiedenis te kunnen ontdekken met duidelijke, nauwkeurige informatie.
Het door het team ontwikkelde concept heet 'The Complete Picture', met als belangrijkste aspect de applicatie 'Street Museum'. Dit concept richt zich op de straat en ontdekt samen nieuwe perspectieven via verborgen verhalen in de geschiedenis. Belangrijke aspecten binnen deze applicatie zijn storytelling, audio en spelelementen. Het concept, prototype en bijbehorende uitingen zijn tot stand gekomen door middel van verschillende brainstormsessies, onderzoek, iteraties en testen.

Illustratie and storytelling

Project
Street Museum Via Hogeschool Utrecht

Tools
Adobe Illustrator, Photoshop and InDesign
Concepting, ideation
Visualisatie
Een nieuwe vorm van kunst om de schoonheid van geschiedenis in een nieuw jasje te steken. Met deze benadering van het beeld spreek de applicatie een jonge doelgroep aan. Kleur, vorm en compositie hebben belangrijke aspecten in de ontwikkelende beelden. Aan de hand van onderzoek en een moodboard zijn de kleurstellingen tot stand gekomen. In het moodboard staan geschiedenis en frisheid centraal. Kleuren uit oude foto’s en schilderijen zijn doorgevoerd voor het ontwerp van de app en de illustraties. Deze kleuren geven een frisse en nieuwe uitstraling, wat verwijst naar het concept. Nieuwe perspectieven ontdekken. De kleurstelling geeft ook een knipoog naar historie met kleuren uit archiefmateriaal.
User Interface design by Chymana van Welij
Advies & strategie
Om het ontwikkelde concept en prototype een toekomst te bieden is er een advies en strategie opgesteld. Hierin staan richtlijnen met betrekking tot de verdere ontwikkeling van de applicatie en de promotie.  Dit wordt ondersteund door bijbehorende visuals en een planning voor social media. Het naslagwerk onderbouwt ook de ontwerpkeuzes, en geeft richtlijnen, die voor dit project zijn gemaakt.
Raam Expo Utrecht
Één illustratie van de serie is in de maand april (2021) tentoongesteld, tijdens de Raam Expo van X=festival, op de Weerdsingel Westzijde, in Utrecht.