Anissa 🫱🏻‍🫲🏼 Resoluut

Hard en soft skills ontwikkelen in het werkveld

Onderzoek, concept en visual design

Stage bij Resoluut

Figma, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Lightroom, Adobe InDesign.

2021

Mijn visual
design journey

In 2022 liep ik stage als visual designer bij Resoluut in Amsterdam. Hier heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied.

Nieuwe tools zoals Sketch, Figma en Principle kwamen in mijn workflow. Nieuwe technieken en ontwerp-principes hebben mijn werk naar een beter niveau weten te tillen. Uit bovenstaande combinatie zijn mooie manifestaties ontstaan. Zoals o.a. het concept voor het geanimeerde inlogscherm voor Simyo en een door mij gegeven After Effects workshop. Scroll snel verder om de hoogtepunten van deze periode te zien!

Brand refresh Simyo

Het telecombedrijf was toe aan een frisse blik. Mijn team en ik hebben een nieuwe beeldtaal voor de brand-refresh ontwikkeld.

Voor het goed overdragen op volgende designers, heeft het team een design-library (in Sketch) ontwikkeld als aanvulling voor het design system. Met deze elementen zijn nieuwe illustraties en visual devices gemakkelijk te maken met het handboek.

Onderstaande afbeeldingen scheppen een illustratie van mijn werkzaamheden binnen dit project.

Concept animatie

visual devices

Tijdens het proces van de ontwikkeling van de visuele elementen is het idee ontstaan om de visual devices te animeren vanwege als motto “Simyo beweegt met je mee”. Een conceptvoorstel is uitgewerkt waar het strooigoed dynamisch beweegt wanneer de bezoeker met de muis over de iconen gaat.  

Het concept is niet volledig uitgewerkt. Wel is het eerste design concept (te zien in de animatie) geëvolueerd. De illusie van beweging is hier van toepassing. Het is een diepgeworteld overlevingsmechanisme: motion onset. De aandacht voor statisch naar bewegend.

 

Splash screen

animatie

Als een warm welkom voor de app-gebruikers werden de nieuwe elementen van de merkvernieuwing geanimeerd. De animaties tonen de visual devices en illustraties die harmonieus bewegen volgens het motto van Simyo, namelijk ‘Simyo beweegt met je mee’.

Implententatie brand

refresh website en app

Voor de implementatie van de brandrefresh naar het product (website en applicatie) hebben we de nieuwe elementen aan de user interface toegevoegd. Dit werd na een stakeholder check opgeleverd aan development. De volgende afbeeldingen is een selectie van de opgeleverde pagina’s.

A/B-test: Overstappen via PDP

Voor de, door het scrumteam opgezette, a/b-test heb ik verschillende flow’s verkend. Gericht op user experience en copywriting, wat een interessante verkenning was. Op onderstaande afbeelding is het uiteindelijke opgeleverde design voor de a/b-test te zien, deze zijn ingezet in de persoonlijke omgeving van de klant.

Opzetten design system

Bovenstaand project vulde een groot deel van mijn stageperiode. Hiermee heb ik geleerd hoe je met een designssysteem werkt en aanvult. Na dit project mocht ik zelf de basis van een designsysteem opzetten voor een webshop.

Illustratie concepten

Illustratieconcepten voor een paper-ontwerp. Technologie en tijd als leidend onderwerp.